När du röker intill mig, då röker jag med

Så fort man är ute på stan och rör sig så finns det överallt människor som röker. Jag röker inte själv och har inte planerat att börja heller för den delen men varje gång man väntar på bussen, är på väg till en butik eller bara är ute och fikar så får man i sig cigarettröken ändå. Folk tänker sig inte för och jag tänker inte vara den som skäller och gnäller om det. Jag har istället tänkt mig att försöka få igång en liten kampanj för att få folk att tänka till själva. 

Hur ska jag få folk att sluta röka nära mig?

Det började faktiskt i Oslo, jag var där för att kolla in några modebutiker och bodde hos en väninna. När jag kom in i lägenheten frågade hon mig förvånat om jag rökte. jag undrade vad hon menade och hon sa att jag luktade rök. Det satt i håret och i kläderna. Inte så kul kan jag säga! Tänk vad bra det skulle vart om alla istället använde en e-cigarett istället tänkte jag. Det var då tanken om kampanjen växte fram i min skalle!

Jag hittade en sida som heter EQCigs i Norge och började ta fram information som jag skrev ut. De har även en svensk sajt, eqcigs.se. Nästa dag när jag var ute och gick så satte jag upp lapparna på varenda busskur jag såg, gav dem till folk som stod och rökte och stannade och pratade med flera av dem. Det var faktiskt ingen som blev sur heller, de förstod att jag inte var arg på dem utan bara ville upplysa om att det fanns alternativ. Ska försöka mig på samma sak här hemma och se om det får samma mottagande. Jag hoppas det. 

22 Dec 2016