Flytta lyxigt

Vem drömmer inte om att kunna ha "tjänstefolk" som det hette när min mormors mor växte upp? Vissa drömmer om att ha en egen butler, och hyr ibland en sådan, vid speciella tillfällen. Men tänk om man alltid hade en "tjänstekvinna", eller butler som tog hand om en när man kom hem...? Alla som har sett Downtown Abbey, vet hur de arbetade och hade det på den tiden när godsägarna var så rika att de slapp både arbeta och göra hushållssysslor själva. Eller den som har läst 50 Shades och Grey, som hade råd med en egen kock hemma, kombinerat städerska och tvätterska. Lyx så det förslår. Min mormors mor hade det; hon växter upp i en rik familj med eget "tjänstefolk". Hon bara ringde på en klocka när hon behövde något, ville ha middag, ha det städat, ville få hjälp att reda ut sitt långa hår, eller vad hon nu ville.

Flytta med hjälp

Det går faktiskt att få "tjänstefolk". Man kan leja bort vissa saker, som städning, flytt och så vidare. Här kommer tips inför flytten. Du kan antingen, beroende på prissumma få hela flytten ordnad av en flyttfirma. Det enda du gör i sådana fall är att ta din väska och och åker till din nya adress. Det är så nära "tjänstefolk" jag i alla fall kommer. Flyttfirman packar, städar, flyttar och packar upp allt åt dig. Om man inte gillar att de tar i dina underkläder, eller kläder i allmänhet, kan man ju packa dem själva. Annars är det det smidigaste sättet att flytta på – tro mig!

Leja bort själva flytten men packa själv

Den andra varianten är att packa själv, men leja bort själva flytten. Du slipper kånka på alla flyttlådor, på alla möbler och alla saker som du har samlat på dig. Jag har bekanta som endast tog med sig sina kläder och saker som hade affektionsvärde för dem. Sedan sålde de alla möbler och saker, och köpte nya möbler då de flyttade in på det nya stället. Då slipper du faktiskt en hel del kånkande. Desto mer lär du behöva flytta in med de nya möblerna, det är också jobbigt ska jag tala om, men vilken känsla av nystart att flytta in i en ny bostad med splitternya möbler. Härligt! Lycka till med flytten!

8 Sep 2017