Fem snabba skönhetstips

Jag brukar ofta få frågan om hur jag gör för att se så fräsch ut (ehh, tack...?) och naturligtvis så tar jag det som en komplimang. Jag försöker alltid att se så bra ut som möjligt och jag försöker att anstränga mig – både då det gäller hur jag klär mig och hur min kropp ser ut. Ska jag jobba inom mode eller skönhet i framtiden så måste jag också försöka ta fram det bästa ur mig. Jag själv skulle exempelvis aldrig besöka en frisörska som har slitet hår, jag skulle inte göra mina naglar hos någon som exempelvis biter på sina egna och jag skulle inte köpa kläder av en expedit som går i trasiga byxor (om de inte var tänkta att vara det). Ni fattar, eller hur?

Hur gör jag då? Faktum är att jag inte alls lägger ner så mycket tid på att exempelvis sminka mig; men däremot så lägger jag fokus på rätt saker. Lär man sig det så går allting mycket snabbare. Om jag skulle göra en lista över mina fem bästa skönhetstips så skulle den se ut så här:

  • Rengör ansiktet. Jag har gjort det till en vana att alltid rengöra ansiktet – no matter what! Det spelar ingen roll om jag varit ute på krogen eller om jag är helt slut efter ett träningspass. Morgon och kväll så ser jag till att ansiktet blir ordentligt rengjort och jag använder följande hjälpmedel: rengöringskräm, ansiktsvatten och fuktighetskräm. För sminket så har jag ett speciellt rengöringsmedel för ögonen då dessa är extra viktiga att rengöra. Om jag inte sminkar mig en dag då? Ja, jag rengör oavsett. Damm, smuts och avgaser fastnar i våra ansikten också. På vintern så använder jag en fetare återfuktningskräm över natten och det rekommenderar jag verkligen.
  • Jag tränar. Att träna är stor del av mitt liv och jag klarar mig inte utan att springa eller gå till gymmet minst tre gånger i veckan. Så har det inte alltid varit. Jag hatade att träna förut och avskydde verkligen gymnastiken i skolan (usch!). Det kändes verkligen tungt och tråkigt i typ två-tre veckor från början också, men sedan hände något! Jag kan tipsa om att att ni provar att träna med en PT först. Då blir det roligare och så lär man sig rätt grunder också.
  • Fokus på ögonen. Då jag sminkar mig (och har bråttom...) så ser jag till att lägga mest tid på ögonen. Ögonen är det första man ser hos en annan människa och är lite av spegeln utåt. Mitt bästa tips? Det är att lära dig vilka fäger som fungerar för dina ögon. Jag har blå ögon och jag använder därför nästan uteslutande en terrakotta-färgad ögonskugga. Har du bruna ögon så brukar det passa bra med en rosa. Jag noppar alltid ögonbrynen också (jag bävar för den buskiga stilen man ser nu och jag kommer nog aldrig att hoppa på den...)
  • Läpparna. Jag använder alltid läppcerat och ljus glans på mina läppar. Då jag använder läppstift så ser jag till att först använda en läppenna och sedan lägger jag på läppstiftet med hjälp av en pensel. Börja alltid inifrån, det är viktigt!
  • Jag mår bra! Det tror jag är det bästa skönhetstipset av alla. Mår man bra – då ser man också bra ut. Jag försöker alltid att ha ett leende på läpparna och jag försöker skratta så mycket som möjligt. Det smittar, prova själv!

Här finns fler bra skönhetstips.

24 Nov 2016