Dags för detox!

Alla som vet något om skönhet (ja, skönhet kommer ju inifrån), vet att man måste rena både huden, håret och naglarna med jämna mellanrum. Men inte bara det. Det är lika viktigt att rena kroppen inifrån och ut. På 1970-talet trodde man att om man svalde(!) en massa bomullsremsor och sedan drog ut dem igen (galet – jag vet!) så blev man rensad i magen, inifrån och ut. Så galet!

Jag detoxar i några dagar

Numera vet man att inte göra sådana galenskaper. Numera vet man att detoxa sin kropp på riktigt. Och det är bra att detoxa med jämna mellanrum. Jag brukar detoxa efter alla stora högtider, som jul och påsk. Båda de helgerna innebär en massa god mat. Och att vara vego-fascist under den tiden är såååå jättetråkigt. Så då släpper jag loss och proppar i mig god mat och godsaker, det är ju nästan ett måste. Men efter det börjar om igen, som en nystart. Och det är då jag detoxar hela kroppen.

Så gör jag

Jag bokar in mig på ett spa, jag gillar att göra en genomrengöring av hela kroppen. Efter att ha varit på spa några timmar, gör jag i ordning en ordentlig detox som jag dricker i 2-3 dagar. Då gör jag i ordning hela burkar med grönt te, citron, ingefära, citronmeliss, basilika, spansk peppar.

Såhär gör jag: jag kokar vatten i en stor kastrull. Sedan lägger jag i ungefär 1 dl grönt te. Jag kokar upp vattnet lite lätt, det ska inte stormkoka utan vattnet ska bara bubbla lite. Det gröna teet ska dra i ungefär 10-15 minuter. Sedan skivar jag massor av citroner, kanske 2-3. Jag lägger i hela ingefärsbitar, låter både citronskivor och ingefärsbitarna får ligga i cirka 20 minuter. Sedan häller jag upp teet som nu dragit med både ingefära och citron, i hela burkar. Sedan dricker jag det i några dagar. När jag dricker teet, lägger jag i några smala bitar av spansk peppar, några kvistar citronmeliss. Den spanska pepparn ska INTE ligga i när teet har hällts upp i glasburkarna, för då blir hela detoxen jättestark.

2 Feb 2019